Tort malinowo-jeżynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 .Jaja ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając odrobinę soli.
Następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia .Wymieszać delikatnie. Ciasto wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 25 min w temp. 180 stopni.
2.2. Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.Masę serową sporządzić wg opisu na opakowaniu.
3.
3. Wystudzony placek nasączyć rozpuszczoną galaretką. Na placek ułożyć owoce, wylać tężejącą masę serową. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie na masę ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką , wstawić do lodówki aby ciasto dobrze zastygło.
Komentarze