Tort malinowo-jeżynowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis wymyśliłam sama, ponieważ w ubiegłym roku na działce zasadziłam krzew malinowo-jeżynowy . Chciałam spróbować smak ciasta. Jednak było pyszne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Masa:

    1 opakowanie sernika na zimno

    dodatkowo:

    2 szklanki malino-jeżyn

    2 galaretki truskawkowe

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort malinowo-jeżynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 .Jaja ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając odrobinę soli.
    Następnie dodać obie mąki, proszek do pieczenia .Wymieszać delikatnie. Ciasto wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 26 cm. Piec około 25 min w temp. 180 stopni.

  • 2. 2. Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.Masę serową sporządzić wg opisu na opakowaniu.
  • 3.
    3. Wystudzony placek nasączyć rozpuszczoną galaretką. Na placek ułożyć owoce, wylać tężejącą masę serową. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie na masę ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką , wstawić do lodówki aby ciasto dobrze zastygło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować