Tort angry birds - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielic od żóltek, ubic na sztwna pianę dodając stopniowo cukru i ubijac az piana będzie sztywna. Dodać wymieszane żółtka, delikatnie wymieszać ciasto, nastepnie dodac przsiana mąke z proszkiem do pieczenia i na końcu po łyżce oleju i wymieszac delikatnie. Wylac ciasto do prostokątnej blachy i piec w 180 stopni ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąc z blachy i odwrócic do góry dnem, dzięki temu biszkopt będzie równy :)
2.Wystudzony biszkopt przekroic na 3 blaty, każdy nasączyc ponczem. nałożyc konfiturę jagodowa, ubita kremówkę i na to jagody i tak samo następny biszkopt.
3.Na koniec wyciąc z masy cukrowej kształt ptaka Angry Birds i udekorować żelkami.
Komentarze