REKLAMA

Torcik z chleba i pasztetu

wyświetlono: 86 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Przystawka dla miłośników domowego pieczywa z pasztetem z aromatycznych pieczonych mięs. Taki wytrawny torcik, to spora atrakcja dla zaproszonych gości

opublikowany: 27.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 60 min

Składniki:

  • do posypania:
    1/2 owoców granatu
    natka pietruszki

    4 łyżki domowego dżemu z żurawiny

    masa pasztetowa:
    300 g pieczonego mięsa, obranego od kości
    0,5 szklanki sosu z pieczenia
    0,5 szklanki warzyw z pieczenia mięsa

    1 mały okrągły bochenek chleba
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Torcik z chleba i pasztetu 1. Chleb, który upiekłam dzień wcześniej okroiłam ze skórki i podzieliłam na 3 blaty
  • 2. Mięso, warzywa i sos z pieczenia przełożyłam do malaksera i zmiksowałam na gładką masę. Nie doprawiałam już innymi przyprawami, bo sos i mięso zawierały już dużo przypraw.
  • Torcik z chleba i pasztetu 3. Blat na wzór tradycyjnego tortu posmarowałam dżemem żurawinowym, następnie masą pasztetową. Docisnęłam następny blat i powtórzyłam czynność do wykończenia składników. Górę pasztetu obsypałam świeżym granatem i natką pietruszki.

Porady

W przepisie wykorzystałam domowy chleb wykonany na podstawie przepisu p. Joli :/przepis/chleb-pszenny-na-zakwasie-z-maki-pszennej-pelnoziarnistej-ze-slonecznikiem Domowy dżem żurawinowy wykonany z przepisu p. Renaty : /przepis/dzem-z-zurawiny-hodowlanej

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: adamonika CIMG7206

Pasta z pasztetu

Smaczna pasta na kanapki.

kategoria: kanapki Pasty opublikowany: 06.06.2013 | wyświetlono: 2545 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: JustKuchcik P10

Kotlety z pasztetu

Tak zwane coś z niczego.

kategoria: Pasztet opublikowany: 03.07.2013 | wyświetlono: 5353 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE