REKLAMA

Pasta z pasztetu

wyświetlono: 2655 | dodany do książki kucharskiej: 8 | polecenia: 0

Smaczna pasta na kanapki.

opublikowany: 06.06.2013
Udostępnij Pinterest
  • 20 min

Składniki:

  • 150g pasztetu drobiowego lub wieprzowego ( pieczony, bez górnej skórki )
    1 mała szalotka drobno posiekana
    2 jajka ugotowane na twardo drobno posiekane
    1-2 łyżki majonezu
    pół łyżeczki siekanego koperku
    pieprz
    gałka muszkatołowa
Ocena:

(średnia 4.5 z 151 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pasztet przełożyć do miseczki, rozmieszać widelcem. Dodać do niego jajka, szalotkę i koperek, majonez. Wymieszać wszystko dokładnie. Dosmaczyć całość pieprzem i gałką muszkatołową. Schłodzić przed podaniem.

Porady

Jeśli użyjesz pasztetu który jest rzadki (z puszki lub złotku) nie dodawaj zbyt dużo majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JustKuchcik P10

Kotlety z pasztetu

Tak zwane coś z niczego.

kategoria: Pasztet opublikowany: 03.07.2013 | wyświetlono: 5732 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Rolada z pasztetu

Przepis z kuchni azerbejdżańskiej

kategoria: Pasztet opublikowany: 10.02.2011 | wyświetlono: 453 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły lub na przekąskę z krakersami.

kategoria: Przystawki kanapki Pasty opublikowany: 31.08.2014 | wyświetlono: 27691 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE