Tiramisu orzechowe

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na tiramisu. Przygotowane z dodatkiem masła orzechowego smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg serka mascarpone
    100 ml śmietanki 30%
    4 łyżki cukru
    2 czubate łyżki masła orzechowego
    12 sztuk długich biszkoptów
    200 ml gorącej wody
    1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    pojemnik 18 x 11 x7
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Tiramisu

Tiramisu orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącej wody wsypujemy kawe i mieszamy, odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy serek mascarpone i cukier, miksujemy przez chwilę. Dodajemy masło orzechowe i ubitą śmietankę ponownie miksujemy. Biszkopty moczymy w zimnej kawie i układamy na dnie pojemnika wyłożonego folią.
    Na biszkoptach rozsmarowujemy połowę masy orzechowej i układamy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów.
    Na biszkoptach równo rozsmarowujemy resztę masy orzechowej. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao.

Porady

Czas przygotowania bez chłodzenia ciasta w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować