Tęczowy sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatny piankowy sernik na zimno , zalany truskawkowa galaretką z kawałkami truskawek. Szybki smaczny deser dla całej rodziny .

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg sera mielonego waniliowego
    6 łyżeczek żelatyny
    4 duże łyżki cukru pudru
    300 ml śmietany 30 %
    2 galaretki truskawkowe
    1/2 kg truskawek
    barwnik czerwony i niebieski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę 30 % chłodzimy następnie ubijamy ją . Pod koniec ubijania dodajemy 4 łyżki cukru pudru . Ser ja użyłam waniliowego z wiaderka , pomału dodajemy do ubitej śmietany miksując na wolnych obrotach. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody . Mieszamy i pomału wlewamy do masy serowej zwiększając na chwile obroty . Masę dzielimy na 3 części do jednej dodajemy odrobinę czerwonego barwnika do drugiej niebieskiego. Masę białą kładziemy do tortownicy na nią masę niebieska , potem czerwona . Po położeniu każdej masy lekko mieszamy łyżą aby kolory połączyły się , przeszły na siebie. 2 galaretki truskawkowe zalewamy 3 szklankami gorącej wody , studzimy. Kiedy masa serowa zgęstnieje nakładamy truskawki. Zalewamy galaretka i odkładamy sernik do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować