TARTA SEROWO - ORZECHOWA BEZ PIECZENIA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciasteczkowy spód pokryty lekkim, piankowym kremem z orzechami i masłem orzechowym jest świetnym pomysłem na deser do pysznej kawki.Robi się ją błyskawicznie!Smakuje fenomenalnie!Koniecznie spróbujcie!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    SPÓD:

    * mix ciastek ( herbatniki + herbatniki w czekoladzie + biszkopty ) - 300 g
    * dobre masło ( min 82% ) - 3 łyżki
    * miód wielokwiatowy - 1 czubata łyżka

    KREM:

    * ser ricotta - 150 g
    * ser biały 3 x mielony - 250 g
    * cukier puder - 4-5 łyżek
    * masło orzechowe prawdziwe - 4 czubate łyżki
    * orzechy laskowe - ok. 50 g
    * żelatyna - 1 łyżka

    DODATKOWO:

    * mix orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Ciastka Herbaty

Tarta serowo - orzechowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    SPÓD:

    Ciastka miksujemy na pył, dodajemy miękkie masło oraz miód - dokładnie mieszamy.

    Wylepiamy foremkę do tarty i wkładamy do lodówki.

    Łyżkę żelatyny zalewamy 2-3 łyżkami zimnej wody, rozpuszczamy,podgrzewamy ( uważamy , by nie zagotować! ).

    Ricottę miksujemy z mielonym twarożkiem, masłem orzechowym , cukrem pudrem i podprażonymi wcześniej i posiekanymi orzechami.

    Dodajemy żelatynę i jeszcze raz dokładnie miksujemy.

    Masą zalewamy mocno schłodzony spód, wygładzamy , posypujemy podprażonymi orzechami.

    Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować