Tagliatelle ze szpinakiem i paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek drobniutko siekamy
Rozgrzewamy na głębokiej patelni ok 2 łyżek masła
Cebulkę i czosnek przesmażamy delikatnie .
Dokładamy szpinak i dolewamy wodę .
Dusimy pod przykryciem do rozmrożenia szpinaku .
Dodajemy sól i pieprz do smaku .
Powoli dolewamy śmietankę i podgrzewamy do zagotowania często mieszając
2.Makaron tagliatelle gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 13 min
Odlewamy ,odsączamy .
Przekładamy makaron do szpinaku ,dobrze mieszamy .
W międzyczasie smażymy paluszki rybne .
Makaron ze szpinakiem nakładamy na talerz , posypujemy odrobiną tartego sera . Na wierzch układamy paluszki rybne . Smacznego.
Komentarze