Tagliatelle ze szpinakiem i paluszki rybne

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne szybkie danie

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szpinak mrożony kulki 200gr
    Śmietanka 30 % 100ml
    Sól morska
    Pieprz czarny mielony
    Woda 50ml
    Cebulka 1 mała
    Ząbek czosnku
    Tarty ser żółty (do posypania)
    Makaron Tagliatelle
    Paluszki rybne Frosta
    Masło w kostce
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Tagliatelle ze szpinakiem i paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobniutko siekamy
    Rozgrzewamy na głębokiej patelni ok 2 łyżek masła
    Cebulkę i czosnek przesmażamy delikatnie .
    Dokładamy szpinak i dolewamy wodę .
    Dusimy pod przykryciem do rozmrożenia szpinaku .
    Dodajemy sól i pieprz do smaku .
    Powoli dolewamy śmietankę i podgrzewamy do zagotowania często mieszając
  • 2. Makaron tagliatelle gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 13 min
    Odlewamy ,odsączamy .
    Przekładamy makaron do szpinaku ,dobrze mieszamy .
    W międzyczasie smażymy paluszki rybne .
    Makaron ze szpinakiem nakładamy na talerz , posypujemy odrobiną tartego sera . Na wierzch układamy paluszki rybne . Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Makaron tagliatelle

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Gotowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować