Szynka faszerowana

4.5 (191 ocen)

  • 15 min

Idealna na domowe imprezy. Prowadzę bloga gdzie każdy znajdzie coś dla siebie

  • 15 min

Składniki:

  • 6 plastrów dużej szynki (typu babuni)
    3 plastry ananasa z puszki
    3 ząbki czosnku
    10 dkg sera
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry ananasa kroimy na małe kawałeczki, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, oba składniki mieszamy ze sobą i dodajemy wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Na koniec łączymy wszystkie składniki majonezem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy łyżką na szynkę i zawijamy w rulon. Kroimy na pół uskładamy na talerzu i chłodziny w lodówce do czasu podania. Smacznego

Porady

Idealne rozwiązanie zamiast zwykłej zimnej płyty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować