Szybkie ciasto bez pieczenia

4.5 (175 ocen)

  • 3 godz.

Szybkie, proste i bardzo smaczne ciacho bez pieczenia, które przygotujecie w 15 minut bez żadnych blenderów i mikserów. Jedyny minus to to, że trzeba je odstawić na minimum 3 godziny, aby się "przegryzło". Najlepiej zrobić ciacho wieczorem i odstawić na całą noc do lodówki.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki na wąską, prostokątną formę z odpinanym dnem (30x11):40szt herbatników, 250g mascarpone, 350g kajmaku, 250g homogenizowanego serka naturalnego (7,5%tłuszczu), 60g orzechów włoskich lub jakichkolwiek innych, 300g pszenicy w miodzie, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 1 kubek wrzątku.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzyć kawę i lekko wystudzić.
    Mascarpone połączyć z kajmakiem, serkiem i drobno posiekanymi orzechami i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Herbatniki ( u mnie wyszło po 8 szt na każdą warstwę) zanurzyć w cieplej kawie i wyłożyć dno formy, posmarować kremem. Powtórzyć czynności aż do wyczerpania herbatników. Ostatnią warstwę herbatników posmarować obficie kremem i wyrównać. Odstawić ciasto do lodówki na minimum 3 godziny. Po tym czasie wyjąc z lodówki, delikatnie uwolnić nożem od brzegów formy, obsypać górę i boki pszenicą w miodzie i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować