Szybka kolacja

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W ciągu 30 minut można przyrządzić niesamowitą ucztę nie tylko dla podniebienia.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    6 szt pomidorków śliwkowych
    50 g czarnych oliwek
    2 szt szalotki
    1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego
    2 szt śliwek żółtych
    50 g startej mozzarelli
    oliwa z oliwek
    ocet cydrowy
    opcjonalnie miód
    2 bagietki
    2 ząbki czosnku
    150 g pokrojonego w cienkie plastry bekonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Szybka kolacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybka kolacja 1. Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy.
    Pomidorki myjemy, kroimy.
    Oliwki osączamy, kroimy.
    Szalotki obieramy, kroimy.
    Pieprz osączamy.
    Śliwki myjemy, kroimy w kostkę.
    Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód).

    W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Bagietki dowolnie kroimy i zapiekamy kwadrans.

    Jednocześnie bekon smażymy na suchej patelni.

    Bagietki nacieramy ząbkiem czosnku, polewamy wytopionym tłuszczem z bekonu.

    Podajemy razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować