Szplitry z sera

4.47 (147 ocen)

Przepis dostałam od babci.

Składniki:

  • 25 dag białego sera
    25 dag margaryny
    25 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    marmolada
    1 jajko

    Lukier:
    cukier puder
    przegotowana woda
Wystaw ocenę:

4.47 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szplitry z sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ser, margarynę, mąkę i proszek do pieczenia połączyć i wyrobić na jednolitą masę.
    2. Rozwałkować ciasto na ok. 3mm grubości i pokroić na kwadraty 5x5cm.
    3. Na środek nałożyć niewielką ilość marmolady i skleić dwa przeciwległe rogi.
    4. Ułożyć na blasze wysmarowanej margaryną. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
    5. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st.
    6. Wystudzone polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować