Szpinak z jogurtem

4.5 (185 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tadżykistan : Szpinak z jogurtem / Sabse Borani

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - listki szpinaku (posiekane lub 2 opakowania szpinaku mrożonego): 4 szklanki
    - cebula (średnia pokrojona w plasterki): 1 sztuka
    - Ząbki czosnku (rozgniecione): 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - jogurt naturalny: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szpinak z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak włożyć do rondla, przykryć i dusić do miękkości. Odcisnąć z wody. Na oleju podsmażyć cebulę oraz czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez minutę. Ostudzić. Dodać jogurt i wymieszać. Doprawić solą i pierzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować