Śledzie z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne śledzie z jabłuszkiem, czerwoną cebulką oraz suszoną żurawiną. Do tego delikatny jogurt i mamy super przystawkę. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety śledziowe solone z oleju
    1 małe jabłko
    pół czerwonej cebuli
    2 łyżki suszonej żurawiny
    200 g gęstego jogurtu naturalnego
    1/4 łyżeczki soli i pieprzu cytrynowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę przekładamy do słoiczka i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy. Śledzie wyjmujemy na cedzak i przelewamy wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy je w kostkę, przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy drobno i dokładamy do jabłka. Śledzie kroimy w cienkie paseczki i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt wymieszany z solą i pieprzem. Na koniec dodajemy odsączoną z wody żurawinę. Mieszamy razem. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować