Zapraszam na pyszne śledzie z jabłuszkiem, czerwoną cebulką oraz suszoną żurawiną. Do tego delikatny jogurt i mamy super przystawkę. Polecam
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4 filety śledziowe solone z oleju
1 małe jabłko
pół czerwonej cebuli
2 łyżki suszonej żurawiny
200 g gęstego jogurtu naturalnego
1/4 łyżeczki soli i pieprzu cytrynowego
Śledzie z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żurawinę przekładamy do słoiczka i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy. Śledzie wyjmujemy na cedzak i przelewamy wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Jabłko obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy je w kostkę, przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy drobno i dokładamy do jabłka. Śledzie kroimy w cienkie paseczki i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt wymieszany z solą i pieprzem. Na koniec dodajemy odsączoną z wody żurawinę. Mieszamy razem. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Komentarze