Szarlotka kasztelańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i cukrem waniliowym.Przesiać mąki z proszkiem i wymieszać już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok.25 min.
2.masa jabłeczna-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.Wlać szklankę wody i pogotować, ale nie rozgotować. Odstawić z palnika i wsypać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt.
3.pianka - Wodę zagotować,odstawić i rozpuścić galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia.Mleko ubić ze Śnieżką w/g przepisu.Potem dolewać tężejące galaretki i krótko zmiksować.Rozsmarować na masie jabłecznej.
Komentarze