Karnawałowe koreczki wg Agaty

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Drinki drinkami ale trzeba coś przekąsić te koreczki znakomicie spełniają to zadanie i szybciutko się je robi.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 -5 kromek chlebka razowego żytniego
    100 gr serka ziołowego twarogowego
    100 gr szynki gotowanej
    100 gr sera goudy w plasterkach
    1/2 ogórka świeżego
    40-50 szt winogron zielonych
    40-50 sztuk wykałaczek
    2-3 liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karnawałowe koreczki wg agaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chlebek żytni kroimy na kwadraty 2 X 2 cm,smarujemy serkiem ziołowym,ser żółty i szyneczkę kroimy na takie wielkości jak chlebek ,ogórka obieramy ze skórki i również pokroić na kwadraty i układamy warstwowo koreczki : na posmarowany serkiem chleb dajemy szynkę następnie część robimy z ogórkiem a część z serem żółtym na koniec kładziemy owoc winogronu i spinamy wykałaczką .Układamy na udekorowanym sałatą półmisku i podajemy na stół. Szybka i smaczna sylwestrowa zakąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować