Świeże warzywa polane oliwą i chrupiące małe korniszonki- pyszna lekka sałatka która idealnie pasuję do dania obiadowego lub samodzielną delikatną kolację :)
10 min
Składniki:
Dla 2 osób:
5 dużych liści sałaty lodowej
1 cebula dymka
1/2 zielonej papryki
1 mała marchewka
1 mały pomidor
2 malutkie korniszony
1 łyżka oliwy
sól , pieprz
Świeża sałatka z korniszonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy , osuszamy. Sałatę rwiemy w kawałki cebulkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę , marchewkę ścieramy na tartce o dużych oczkach . Polewamy oliwą -delikatnie mieszamy.
2.Pomidora przekrawamy na 4 części , ogórki w paseczki układamy na wierzchu sałatki -oprószamy odrobiną soli i pieprzu.
Komentarze