SURÓWKA ZE ŚWIEŻEGO BURAKA

4.5 (154 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Burak świeży ma dwukrotnie niższy IG niż gotowany, więc taka surówka to samo zdrowie...

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - burak średniej wielkości: 2 sztuki
    - ogórek kiszony średniej wielkości: 2 sztuki
    - jabłko duże: 1 sztuka
    - cebula czerwona średnia: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - zioła prowansalskie do smaku: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - sól do smaku: 1 sztuka
    - sok z cytryny do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Surówka ze świeżego buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, z jabłek usunąć gniazda nasienne.

    Warzywa posiekać w malakserze (można też zrobić to w kubku miksującym). Warto to zrobić porcjami - warzywa powinny być rozdrobnione/posiekane bardzo drobno, ale nie na miazgę.

    Dodać majonez i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować