Surówka z selera, marchewki i pora

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Surówka z selera korzeniowego, marchewki i pora, z dodatkiem chrzanu, majonezu, gęstej śmietany, oliwy z oliwek i octu winnego. Dobrze smakuje w towarzystwie mięsa lub ryby.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 mały por (biała część)
    1/2 małego selera
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka octu winnego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera, marchewki i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i selera obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Mieszamy warzywa. Dodajemy chrzan, majonez, śmietanę, oliwę i ocet. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy surówkę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i szczyptą soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Seler Tarty chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować