Surówka z sałaty rzymskiej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na smaczną surówkę. Przygotowana z sałaty rzymskiej z dodatkiem papryki, rzodkiewki i pomidorów. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 czerwona rzymska sałata
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 żółtej papryki
    6 rzodkiewek
    2 średnie pomidory
    1/2 cebuli
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    szczypta cukru
    kwasek cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z sałaty rzymskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Warzywa myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Paprykę kroimy w paseczki. Od rzodkiewek odcinamy końcówki i kroimy w talarki. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
    Sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki i wkładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy, wlewamy olej i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować