Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i jabłka z dodatkiem zieleniny.

4.5 (158 ocen)

  • 15 min

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiej marchewki i jabłka i odrobina cebulki to samo zdrowie , idealny dodatek do ziemniaczków ze schabowym czy innym mięskiem:) przepis jest naprawdę prosty, a surówka smakuje wyśminicie. Polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    1 mała marchewka
    1 jabłko
    połowa małej cebuli starta na tarce
    majonez
    odrobina natki pietruszki
    odrobina szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i jabłka z dodatkiem zieleniny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebule równiez zertrzec na tarce. Dodac pokrojoną atke i szczypiorek .
    Do wmieszanych składników dodac około 2 -3łyzki majonezu i wszystko razem jeszcze raz wymieszac a na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Surówkę podawać do obiadu, do drugiego dania mięsnego: kotletów z kurczaka, indyka, czy schabowych a nawet mielonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować