Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybki, prosty sposób na przygotowanie surówki do dania mięsnego. Surówka z kapusty z dodatkiem jabłka i cebulki, które podkreślają walory smakowe.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 400 g kapusty pekińskiej
    • 1 cebula czerwona
    • 1 dużo jabłko
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 140 g kukurydzy konserwowej
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 2 szczypty pieprzu
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. 1. Cebulę obieram, drobno kroję. Kapustę oraz jabłko ze skórką, bez gniazda nasiennego, ścieram na tarce o dużych oczkach.
    2. Do warzyw dodaję kukurydzę odlaną z zalewy, wlewam oliwę, ocet, wsypuję cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszam.
    3. Surówka z kapusty pekińskiej podaję, jako dodatek do dania głównego.
    4. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować