Surówka z kalarepki

5 (197 ocen)

  • 15 min

Lekka suróweczka do obiadu lub na przekąskę. Samo zdrowie :)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 średnie kalarepki
    mały pęczek koperku
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 płaska łyżeczka soli
    2 płaskie łyżeczki cukru
    2 łyżeczki soku z cytryny

Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Koperek drobno siekamy i łączymy z kalarepką.
  • 2. Do kalarepki dodajemy jogurt, sól, cukier i sok z cytryny, mieszamy.
    Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Koper Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować