Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem

4.5 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo chętnie zjadana przez mojego męża

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała czerwona kapusta
    2 marchewki
    1 cebula
    1/2 pęczka koperku
    1 mały jogurt naturalny
    2 łyżeczki miodu
    3 łyżeczki musztardy miodowej
    sok z 1 cytryny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z musztardą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści. Pokroić drobno nożem lub poszatkować. Marchewki obrać, pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do kapusty. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać i razem z sokiem z cytryny również dodać do kapusty. Jogurt naturalny wymieszać z miodem, musztardą oraz solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać warzywa i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować