Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

4.49 (202 ocen)

  • 15 min

Nowa odsłona kapusty czerwonej. Dopełnienie drugiego dania.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
    1 jabłko
    1 mała cebula ( najlepsza czerwona)
    2 łyżki majonezu kieleckiego
    sok z 1/2 małej cytryny
    1/2 szklanki rodzynek
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona kapusta z rodzynkami 1. Kapustę i cebulę drobno zszatkować Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte jabłko dajemy do kapusty z cebulą dokładnie wymieszać.. Skropić sokiem z cytryny i dodać majonez. Wymieszać. i na sam koniec dajemy rodzynki. Według uznania dosolić do smaku.

Porady

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować