Surówka z buraków czerwonych

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Smaczna i zdrowa surówka z buraków czerwonych, jabłek ,cebuli . Idealna na różne okazje do dań mięsnych, rybnych i grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 średnie buraki czerwone
    2 jabłka
    1 cebula

    Dodatkowo
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka cukru
    0,5 łyżeczki octu winnego lub jabłkowego
    Świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z buraków czerwonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyj ugotuj, obierz a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach razem z jabłkami. Cebulę pokrój w kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy dodaj oliwę, cukier, pieprz i ocet.
  • 2. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem według własnego uznania.
    Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować