Surówka z brukselki

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Lekka surówka o wyrazistym smaku. Wspaniały i zdrowy dodatek do drugiego dania. Wystarczą dwa podstawowe składniki do jej przygotowania.

  • 15 min

Składniki:


  • 250 g brukselki
    1 kwaśne jabłko
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego koperku
    1/2 szkl jogurtu naturalnego
    sok z cytryny
    szczypta cukru
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę kroimy w bardzo drobne kawałki. Do jogurtu dodajemy cukier, sól, pieprz, natkę pietruszki oraz koperek. Mieszamy lekko ubijając. tak przygotowany sos dodajemy do brukselki. Jabłko kroimy w cienkie paski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do surówki. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować