Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

2 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Można podać do obiadu np. z mięsem, ale też jako przystawka do pieczywa czosnkowego czy kurczaka z rożna.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • połowa kapusty pekińskiej
    4-5 średnich ogórków kiszonych lub konserwowych
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki oleju
    Doprawić do smaku wg upodobań: pieprz i sól, miód (lub cukier), zielenina itp.

    Można dodać pół puszki kukurydzy konserwowej
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pokroić w drobne słupki (do 5 cm długości i ok. 0,5 cm grubości)
    2. Ogórki pokroić drobno i cienką (drobne słupki, pokroić w cienkie plasterki)
    3. Wszystko przełożyć do salaterki, dodać musztardę, olej, ewentualnie cukier, przyprawy. Wymieszać.
    4. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce.

Porady

Zgrubienia z kapusty i ogórki drobno pokroić, by nie były za twarde.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować