SURÓWKA MEKSYKAŃSKA Z KUKURYDZĄ

4.5 (149 ocen)

  • 25 min

Pyszna suróweczka, bardzo ją wszyscy lubimy

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 kg białej kapusty
    2 marchewki
    pól puszki kukurydzy
    1 por z kawałkiem zielonej częsci
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    łyżeczka soku z cytryny
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka meksykańska z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy drobno, pora cieniutko kroimy w półplsterki. ,Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Wszystko mieszamy, dodajemy kukurydzę, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, doprawiamy, mieszamy dokładnie, podajemy schłodzone
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować