Sssstraszny robak

0 (0 ocen)

Kaszankowo-parówkowo-kabanosowy robak z ogonem z liści ananasa i serowym językiem na waflu zbożowo-ryżowym z sosem meksykańskim. Taka trochę starszna przekąska....

Składniki:

  • kaszanka 1/3 sztuki (pętełka)
    kabanos francuski cienki o grubości 0,5 cm 2 sztuki
    parówka 2 plastry
    wafel okrągły zbożowo-ryżowy 1 sztuka
    sos meksykański 4 łyżki
    liść z ananasa 1 sztuka
    żurawina suszona 2 sztuki
    ser żółty 0.2 plastra
    pisak spożywczy czerwony 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Sssstraszny robak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu wykładamy wafel zbożowo-ryżowy i smarujemy jego obrzeża sosem meksykańskim. Na środku wafla układamy kawałek kaszanki (jako tułów robaka), do niej doczepiamy wykałaczkami końce (plastry) parówki (jako oczy robaka) a w nie wbijamy też wykałaczkami żurawinę (źrenice). Nóżki robaka tworzymy z kabanosów francuskich, ogon z liścia ananasowego, a język z kawałka żółtego sera pomalowanego na końcach czerwonym pisakiem cukrowym spożywczym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować