Kaszankowo-parówkowo-kabanosowy robak z ogonem z liści ananasa i serowym językiem na waflu zbożowo-ryżowym z sosem meksykańskim. Taka trochę starszna przekąska....
Składniki:
kaszanka 1/3 sztuki (pętełka)
kabanos francuski cienki o grubości 0,5 cm 2 sztuki
parówka 2 plastry
wafel okrągły zbożowo-ryżowy 1 sztuka
sos meksykański 4 łyżki
liść z ananasa 1 sztuka
żurawina suszona 2 sztuki
ser żółty 0.2 plastra
pisak spożywczy czerwony 1 sztuka
Sssstraszny robak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na talerzu wykładamy wafel zbożowo-ryżowy i smarujemy jego obrzeża sosem meksykańskim. Na środku wafla układamy kawałek kaszanki (jako tułów robaka), do niej doczepiamy wykałaczkami końce (plastry) parówki (jako oczy robaka) a w nie wbijamy też wykałaczkami żurawinę (źrenice). Nóżki robaka tworzymy z kabanosów francuskich, ogon z liścia ananasowego, a język z kawałka żółtego sera pomalowanego na końcach czerwonym pisakiem cukrowym spożywczym.
Komentarze