špekáčky czeskie kiełbaski smażone z cebulką

4.5 (164 ocen)

Dzisiaj byłam w czeskim markecie lubię tam poszukać nowości których nie jadłam špekáčky to kiełbaski nadziane kawałkami słoniny która podczas smażenia się topi daje kiełbaskom wspaniały aromat oraz stają się soczyste A smażone w towarzystwie cebulki są bardzo pyszne nadają się na grilla

Składniki:

  • - 4 kiełbaski špekáčky
    - 1 cebula
    - przyprawa do karkówki
    - 1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Špekáčky czeskie kiełbaski smażone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kiełbaski ponacinać kilku miejscach
    - cebulę pokroić w pióra
    - kiełbasę smażyć na patelni lub grillu i dodać łyżkę oliwy. W połowie smażenia dodać cebulkę i oprószyć przyprawą smażyć aż cebulka będzie miękka

Porady

podane z piwem bardzo dobrze smakują

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować