Spaghetti z szpinakiem, wędzonym łososiem i mozarellą

  • wyświetlono: 2826 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Makaron pod każdą postacią jest pyszny :) Ten przepis powstał, gdy miałam na prawdę mało czasu na przygotowanie obiadu, a w lodówce nie wiele produktów :) W sam raz na szybki obiad

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- makaron spaghetti: 200 gramów
- szpinak mrożony: 200 gramów
- łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 150 gramów
- śmietana 18 %: 120 gramów
- kulka mozarelli: 1 sztuka
- pół cytryny: 0.5 sztuki
- oliwa z oliwek: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Spaghetti z szpinakiem, wędzonym łososiem i mozarellą

  • 1. Najpierw nastawiamy wodę i gotujemy makaron, żeby oszczędzić czas - a w międzyczasie przygotujemy szpinakowy sos.
  • 2. Na patelni na małym ogniu roztapiamy trochę masła i wrzucamy szpinak - czekamy aż się rozmrozi i zamieni w "papkę".
  • 3. Następnie dodajemy śmietanę - delikatnie rozprowadzamy ją łyżką w szpinaku.
  • 4. Na małej tarce ścieramy skórkę z połówki cytryny do naszej patelni ze szpinakiem i dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Gdy makaron będzie już ugotowany, odcedzamy go i wrzucamy na patelnię z sosem. Cały czas podgrzewając dodajemy do makaronu cząstki łososia wędzonego i pokrojoną mozzarellę.
  • 6. Mieszamy wszystko do momentu, aż mozzarella zacznie się topić. Jeśli makaron okaże się zbyt suchy, możesz do niego dodać łyżkę oliwy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

makaronszpinakmakaron spaghettipastałosoś wędzonyobiadszybki obiadmozarella
 

Komentarze

Podobne przepisy

FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

Dodane przez: magdzia44448

FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO...

Mintaj pod pierzynką z kremowego...

mięsne paluchy z fasolką szparagową

Dodane przez: martula85

Mięsne paluchy z fasolką szparagową

Kotlety mielone można podać na...

Papryka faszerowana mięsem,ryżem i marchewką

Dodane przez: martula85

Papryka faszerowana mięsem ,marchewką i ryżem

Paprykę możemy faszerować różnymi...

Jajka zapiekane w portobello

Dodane przez: rena123

Jajka zapiekane w portobello

Duże pieczarki portobello zapiekane...

Łazanki z kapusta i pieczarkami

Dodane przez: Świeca Urszula

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Mój niedzielny obiad. Miałam odgotowaną...

Dorsz w sosie serowo-brokułowym

Dodane przez: P_Aneta

Dorsz w sosie serowo-brokułowym

Pyszne, łatwe do przygotowanie...