Spaghetti z łososiem i szpinakiem

4.49 (178 ocen)

  • 40 min

Smaczny, niedzielny obiad :)

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    2 dzwonka z łososia
    150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    100 ml śmietany 12 %
    sól, pieprz
    do ryby:
    oliwa
    pieprz cytrynowy
    sól ziołowa
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Spaghetti z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowy łosoś 1. Rybę skropić oliwą, obsypać przyprawami i odstawić do lodówki na około godzinę. Następnie zawinąć ją w folię aluminiową, do garnka wlać około 2 cm wody, włożyć rybę i gotować pod przykryciem 20 minut. (Rybę można ugotować na parze lub upiec w piekarniku.) Rybę wyjąć z folii i rozdrobnić, usuwając skórę i ości.
  • Szpinak z łososiem 2. Makaron ugotować al dente.
    Cebulę pokroić drobno i zeszklić razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać zamrożony szpinak i smażyć na małym ogniu, aż się rozpadnie. Dodać łososia, wymieszać, zalać śmietaną, doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Makaron Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować