Spaghetti w sosie gorgonzola z indykiem, pomidorkami i bazylią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 2 osób

Dzień dobry! Przyszła do nas piękna jesień! Świat wokół staje się kolorowy! W lasach znajdziemy grzyby, a na drzewach kasztany i złote liście. Jednak, gdy przyjdą pochmurne i szare jesienne dni, zróbmy sobie obiad pełen kolorów, którymi obdarowuje nas natura. Zafundujmy sobie "słońce" na talerzu. Dzisiejsze, kolorowe połączenie jest jednym z moich ulubionych makaronowych dań. Spaghetti skąpane w wyrazistym i aromatycznym sosie gorgonzola, pozwala rozpieszczać wszystkie zmysły. Całość dopełniają rumiane polędwiczki z indyka oraz kolorowe dodatki - słodkie pomidorki cherry i świeża bazylia. Danie jest bardzo pożywne, a przygotujemy je błyskawicznie. Smacznego! :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - makaron spaghetti
    - 200 g śmietany 18%
    - 100 g sera gorgonzola
    - 120 g polędwicy z indyka
    - pomidorki koktajlowe
    - świeża bazylia
    - gałka muszkatołowa
    - pieprz biały
    - sól do smaku
    - oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti w sosie gorgonzola z indykiem, pomidorkami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Śmietanę i ser gorgonzola przekładamy do garnuszka, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i podgrzewamy do momentu, aż ser się rozpuści, a sos stanie się jednolity.
  • 2. Polędwiczkę z indyka kroimy w kostkę, oprószamy ją solą oraz białym pieprzem i rumienimy na oliwie z oliwek.
  • 3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem gorgonzola, wykładamy na talerze i układamy na wierzch kawałki podsmażonego indyka, pomidorki cherry oraz świeże listki bazylii. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (147 ocen)

Spaghetti z indykiem

To może cię zainteresować