Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

5 (142 ocen)

Przepis Antonio Carluccio na makaron z pomidorkami koktajlowymi i bazylią. http://buszujacawkuchni.pl/

Składniki:

  • spaghetti, 250 gram
    pomidorki koktajlowe, 250 gram
    bazylia, 15 liści
    czosnek, 3 ząbki
    oliwa z oliwek, 4-5 łyżek
    woda, 1/3 szklanki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Napoje Spaghetti

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na oliwie przesmażyć czosnek pokrojony w plasterki. Pomidorki poprzekrawać na pół i dodać do czosnku. Chwilę smażyć i zalać wodą. Gotować, aż będą miękkie. Dołożyć makaron i posiekaną bazylię. Przyprawić solą i pieprzem. Spaghetti podawać z gałązka bazylii skropione oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa z oliwek Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować