Soczyste kotlety schabowe

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Pamiętam je z dzieciństwa

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - 2 jajka
    - odrobina mleka
    - bułka tarta
    - sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra
    - odrobina wody
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Soczyste kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na cieniutkie kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką, w miseczce rozbijamy jajka z mlekiem, doprawiamy mieszankę solą i pieprzem. W międzyczasie w niewielkim garnku podgrzewamy odrobinę wody. Kolety panierujemy podwójnie - jajko, bułka i znowu jajko i znowu bułka. Kotlety smażymy z obu stron na gorącym oleju aż się zrumienią, następnie przekładamy je do garnka z wodą i dusimy chwilkę pod przykryciem. Jeżeli zajdzie taka potrzeba uzupełniamy odparowaną wodę wrzątkiem z czajnika.

Porady

Wodę możemy posolić lub dodać do niej inne przyprawy którymi przejdą później kotlety

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować