1.Ciasto:
Połączyć wszystkie składniki na ciasto, podzielić na dwie części, rozwałkować i ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na pierwszy placek wykładamy polewę z orzechów i pieczemy go około 15 minut w 160 stopniach , drugi placek pieczemy około 10 minut także w 160 stopniach.
Polewa:
Masło roztapiamy z miodem dodajemy cukier i orzechy. Gotujemy 3 minuty ,a gdy ostygnie wykładamy całość na pierwszy placek i pieczemy 15 minut.
Masa:
¾ szklanki mleka zagotować z cukrem i dodać budyń rozmieszany zresztą mleka. Do gorącego budyniu dodajemy masło i ucieramy mikserem. Masę wykładamy na drugi placek (bez orzechów)
na masę placek z orzechami i pieczemy jeszcze 15 minut.
Porady
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień po upieczeniu ale w moim domu najczęściej nie doczekuje następnego dnia :)
Komentarze