Śniadaniowe wariacje z jajka, czyli suflet jajeczny z szynką i serem na porach

4.5 (164 ocen)

  • 25 min

Jajko, to jeden z najważniejszych składników w mojej kuchni. Dziś grając rolę główną w trochę innej odsłonie.

  • 25 min

Składniki:

  • Czego użyłem:
    -jajko wbite do miseczki
    -plaster szynki
    -plaster żółtego sera
    -trochę posiekanej pory podsmażonej na maśle
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki Ser

Śniadaniowe wariacje z jajka, czyli suflet jajeczny z szynką i serem na porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeszklony na maśle por przekładany do kokilki, którą wypełniamy na brzegach z jednej strony zwiniętym plastrem szynki, z drugiej serem. Przekładamy ostrożnie jajko, solimy i pieprzymy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika do kąpieli wodnej w termoobiegu 180 stopni, (kokilkę wstawiamy do miski żaroodpornej wypełnionej wodą do 1/2 wysokości kokilki) na 12-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować