Smażone pierożki

4.5 (171 ocen)

Wykorzystałam zamrożone ciasto drożdżowe na pierogi, które przygotowywałam na wigilijne uszka

Składniki:

  • drożdżowe ciasto na pierogi z przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/uszka-wigilijne-2
    gotowane mięso
    gotowane na parze warzywa - marchewka, pietruszka, seler, kalafior, brokuł
    cebula, czosnek, natka, por
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. przygotuj wszystkie składniki aby mieć je pod ręką
  • parowanie warzyw 2. ugotuj warzywa na parze
  • komponenty 3. zmiel mięso, cebulę czosnek, pora i dodaj natkę (ja użyłam suszonej)
    uparowane warzywa rozgnieć widelcem
    połącz składniki, dopraw do smaku solą i pieprzem
  • lepienie pierogów 4. rozwałkuj ciasto, wykrawaj krążki i napełniaj farszem
  • 5. smaż na głębokim mocno rozgrzanym oleju szybko z obu stron, osącz na papierowym ręczniku i podawaj w ogrzanym półmisku

Porady

wykorzystałam mrożone przez siebie kalafiory i brokuły oraz pora, ciasto na pierogi miałam zamrożone w porcjach, gdyż po pierwsze gotowe pierogi nie zmieściłyby mi się w zamrażarce, a po drugie można później wykorzystać z nadzieniem takim na jakie w danej chwili ma się ochotę. Ciasto rozmrażać odwinięte z folii w miseczce oprószonej mąką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować