Smak dzieciństwa - andruty z kajmakiem

4.5 (148 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Takie andruty robiła mi ukochana Babcia. ;)

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 180 g opakowanie kwadratowych andrutów
    50 g wiórek kokosowych
    200 g mlecznej czekolady
    300 g kajmaku
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Kajmak

Smak dzieciństwa - andruty z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smak dzieciństwa - andruty z kajmakiem 1. Andruty smarujemy kajmakiem po 'gładkiej' stronie i posypujemy wiórkami.
    Przykrywamy suchym waflem i smarujemy kolejnego aż do skończenia składników. Następnie całość wkładamy między dwie deski do krojenia i odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.

    W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i oblewamy wierzch gotowego andruta. Posypujemy kolorową posypką i wkładamy do lodówki na godzinę. Jak czekolada stwardnieje, kroimy w trójkąty.

    Najlepsze ze szklanką mleka. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować