Ślimaki z ciasta francuskiego

5 (151 ocen)

  • 60 min

Nic trudnego i skomplikowanego, a jak smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    500g twardej marmolady różanej
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ślimaki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i wykładamy na nie marmoladę. Zwijamy w rulon. Wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po wyjęciu kroimy ciasto na plastry, które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować