Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 1733 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszny deser z twarogiem.

  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto francuskie
Garść rodzynek
Kostka twarogu półtłustego
Cukier wanilinowy
Kubek jogurtu naturalnego
Jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego

  • 1. Twaróg przekladamy do miski. Dodajemy do niego kubek jogurtu ( tyle aby byl wilgotny,ale żeby się nie rozpływał).
    Dodajemy rodzynki, cukier wanilionowy oraz żółtko jaja (bialko zostawiamy na później). Całość mieszamy, dosładzamy jeżeli zachodzi taka potrzeba.
    Ciasto rozkladamy na blaszce z piekarnika, smarujemy przygotowanym nadzieniem. Zwijamy w rulon i kroimy na 1 cm paski. Kazdy pasek osobno smarujemy białkiem.
    Zapiekamy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
    Najsmaczniejesze na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskietwarógrodzynki

Komentarze

Podobne przepisy

Rurki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Rurki z ciasta francuskiego

Przygotować rurki można z gotowego...

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Dodane przez: wronulka1

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Efektowne różyczki zrobione z ciasta...

Jabłkowe różyczki z ciastem francuskim

Dodane przez: PrzepisyAleksandry

Jabłkowe różyczki z ciastem francuskim

Potrzebujesz tylko trzech składników,...

Drożdżowe ślimaki z serem

Dodane przez: Lolcz

Drożdżowe ślimaki z serem

Tradycyjne pospolite ciasto drożdżowe...

PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dodane przez: PolskaGotuje

PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Paluszkami z ciasta francuskiego,...

Faworki w 15 minut

Dodane przez: i love food

Faworki z ciasta francuskiego

Zrobione z ciasta francuskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE