Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 1816 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszny deser z twarogiem.

  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto francuskie
Garść rodzynek
Kostka twarogu półtłustego
Cukier wanilinowy
Kubek jogurtu naturalnego
Jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego

  • 1. Twaróg przekladamy do miski. Dodajemy do niego kubek jogurtu ( tyle aby byl wilgotny,ale żeby się nie rozpływał).
    Dodajemy rodzynki, cukier wanilionowy oraz żółtko jaja (bialko zostawiamy na później). Całość mieszamy, dosładzamy jeżeli zachodzi taka potrzeba.
    Ciasto rozkladamy na blaszce z piekarnika, smarujemy przygotowanym nadzieniem. Zwijamy w rulon i kroimy na 1 cm paski. Kazdy pasek osobno smarujemy białkiem.
    Zapiekamy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
    Najsmaczniejesze na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskietwarógrodzynki

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Napoleonki z ciasta francuskiego

Czyli szybkie w przygotowaniu,...

Rurki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Rurki z ciasta francuskiego

Przygotować rurki można z gotowego...

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Dodane przez: wronulka1

Różyczki z jabłek w cieście francuskim

Efektowne różyczki zrobione z ciasta...

Faworki w 15 minut

Dodane przez: i love food

Faworki z ciasta francuskiego

Zrobione z ciasta francuskiego...

Francuskie krakersy

Dodane przez: MagdalenaS

Krakersy z ciasta francuskiego

Pyszna przekąska, i to nie na słodko:)...

Drożdżowe ślimaki z serem

Dodane przez: Lolcz

Drożdżowe ślimaki z serem

Tradycyjne pospolite ciasto drożdżowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE