Czekoladowo cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego

4.99 (191 ocen)

To najprostszy i najszybszy wypiek z ciasta francuskiego. To idealne ciastka, gdy niespodziewanie do naszych drzwi zapukają goście. Na pewno zdążycie je podać do kawy :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Krem czekoladowy typu Nutella
    1 łyżka cynamonu
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (191 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Ciastka

Czekoladowo cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego 1. Cukier wymieszać z cynamonem i rozsypać na blacie (na wymiar ciasta francuskiego). Rozwinąć ciasto i wyłożyć na cukier i cynamon, docisnąć, po czym ciasto posmarować kremem. Następnie zwinąć u środkowi przeciwległe brzegi ciasta. Rulon pokroić na 1cm kawałki.
  • Czekoladowe cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego 2. Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować