To najprostszy i najszybszy wypiek z ciasta francuskiego. To idealne ciastka, gdy niespodziewanie do naszych drzwi zapukają goście. Na pewno zdążycie je podać do kawy :)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Krem czekoladowy typu Nutella
1 łyżka cynamonu
2 łyżki cukru
Czekoladowo cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier wymieszać z cynamonem i rozsypać na blacie (na wymiar ciasta francuskiego). Rozwinąć ciasto i wyłożyć na cukier i cynamon, docisnąć, po czym ciasto posmarować kremem. Następnie zwinąć u środkowi przeciwległe brzegi ciasta. Rulon pokroić na 1cm kawałki.
2.Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Komentarze