Śliamaczki Francuskie

5 (198 ocen)

  • 40 min

Smaczna i szybka przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    200 gr szynki w plastrach
    200 gr żółtego sera
    keczup
    czosnek granulowany
    zioła prowansalskie
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śliamaczki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzyj na tarce. Ciasto francuskie rozwiń posmaruj keczupem, posyp czosnkiem i ziołami posyp połową startego sera ułóż plastry szynki i resztę sera. Ciasto zwiń w roladę i włóż na 15 min do zamrażalki. Schłodzone ciasto pokrój na 2cm plastry posmaruj żółtkiem piecz w temp. 200st przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować