PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledzie z rodzynkami i chilihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/13/f38f60a8af5b9d900fe4a472f0ed4d14ca2eeaee.jpeg38722592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-z-rodzynkami-i-chili-1
500 g filetów śledziowych
50 g cukru
80 ml oleju słonecznikowego
40 ml octu z białego wina
4 łyżki koncentratu pomidorowego
3 duże cebule
100 g rodzynków
1 papryczka chili
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
pieprz czarny świeżo mielony
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzie z rodzynkami i chili
1.
Filety śledziowe moczymy przez kilka godzin w mleku, odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, wsypujemy cukier i karmelizujemy kilka minut. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat, ocet i dusimy chwilę cały czas mieszając. Następnie dodajemy rodzynki, posiekaną papryczkę, smażymy 5 min (cały czas mieszając). Śledzie mieszamy z sosem, doprawiamy pieprzem, przekładamy do słoików i wstawiamy na kilka dni do lodówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze