Śledzie z keczupem i rodzynkami

4.48 (144 ocen)

  • 25 min

Wersja na słodko

  • 25 min

Składniki:

  • 40 dag. filetów śledziowych solonych
    1 cebula
    3 ogórki kiszone
    1/2 szkl. rodzynek
    1/2 szkl. oleju
    1 łyżka keczupu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Śledzie z keczupem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez ok. 2 godziny. Odsączyć i pokroić w skośne paseczki. Cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na oleju, aż się zeszkli. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać rodzynki i ogórek pokrojony w drobną kostkę.
  • 2. Dołożyć olej, keczup i koncentrat i wszystko razem przesmażyć. Zalewę przestudzić. Układać warstwami w słoiku: zalewa, śledź i tak aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuję następnego dnia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować