Śledzie z grzybami

4.49 (154 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 300 g filetów śledziowych (wymoczonych)
    4 cebule
    100 g grzybów suszonych
    liść laurowy
    2 łyżeczki lubczyku
    pieprz
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1/2 szklanki oleju słonecznikowego
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć ,zagotować razem z lubczykiem .liściem laurowym i odrobiną pieprzu. Osączyć i pokroić w paski. Cebule obrać ,pokroić w piórka ,zeszklić na oliwie ,dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojone grzyby ,chwilę poddusić. Ostudzić. Śledzie pokroić w 5 cm kawałki ,wrzucić do słoika i dodać cebule ,grzyby i olej na którym się dusiły. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować