Śledzie z grzybami marynowanymi

4.5 (192 ocen)

Sposób na śledzika.

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe
    cebula
    mieszane grzyby marynowane: podgrzybki, prawdziwki, rydze
    kapary
    cebulki marynowane
    pietruszka do dekoracji
    olej rzepakowy
    sok i skórka z połowy cytryny
    pieprz kolorowy
    świeże liście laurowe
    ziele angielskie
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z grzybami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w kawałki. Zalewamy, olejem, sokiem z cytryny, oprószamy skórką z cytryny, dodajemy liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie. Możemy doprawić do smaku pieprzem ziołowym. Wszystko mieszamy, następnie przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, układamy na półmisku. Następnie wykładamy śledzia. Skrapiamy zalewą. Śledzia obkładamy grzybami, cebulką i kaparami. dekorujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować