Śledzie w sosie żurawinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Słodko- słone, lekko cierpkie, a przy tym łatwe w przygotowaniu śledzie będą smakowały każdemu

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 6 śledzi matiasów
    1 mała cebula
    2 ogórki konserwowe
    2 łyżki konfitury żurawinowej
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka miodu
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledzie w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie myjemy następnie moczymy w wodzie conajmniej 30 min. Żurawinę zalewamy ciepłą wodą i pozostawiamy na pół godziny. Cebule kroimy drobno, podobnie ogórki. Wymoczone i osuszone śledzie kroimy w 1,5 cm paski, dodajemy cebulę, ogórka i wymoczoną żurawinę. Całość łączymy z majonezem, konfiturą żurawinowa i miodem. Delikatnie mieszamy.
    ​Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować