Śledzie w sosie śmietanowo-jogurtowym.

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Bardzo dobre śledzie na stół wigilijny i na różne imprezy

  • 60 min

Składniki:

  • 10 Matijasów
    0.5 kg cebuli czerwonej
    4-5 sztuk ogórków kiszonych lub małosolnych
    1 słoik majonezu
    1 jogurt,gęsty,duży
    przyprawy do zalewy
    2 liście laurowe
    ok.5 ziarenek ziela angielskiego
    ok.5 ziarenek pieprzu
    łyżka cukru
    szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie śmietanowo-jogurtowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z przypraw i wody gotujemy zalewę,studzimy.Potem wkładamy śledzie do tej zalewy i zostawiamy na ok.30 min.Następnie Matijasy wyjmujemy z zalewy,kroimy w dużą kostkę,wkładamy do miski,dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i sparzoną pokrojoną w 8 cebulę.Na bazie jogurtu i majonezu robimy sos dodając do tego troszeczkę cukru i soli do smaku,zalewamy matijasy lekko mieszając,odstawiamy na całą noc aby potrawa przeszła smakiem

Porady

Śledzie Bardzo dobre,jeszcze reklamacji nie było :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować